Actuele ziektes en plagen in de tuin (deel 2)

Actuele ziektes en plagen in de tuin

Om juist te kunnen reageren op plantenschade in de tuin is het belangrijk om te weten wat hiervan de oorzaak is. Wij informeren u graag over de actuele plagen en ziektes zodat u weet met wat u te maken kan hebben en hoe je dit best aan kan pakken.

Kastanjemineermot

De schade van de kastanjemineermot is ook waar te nemen. Hierbij ontstaan er tussen de nerven vuilwitte gangen die later bruin verkleuren. Uiteindelijk kan het hele blad bruin verkleuren en afvallen. In deze gangen zit vaak nog een bleek rupsje.

Bestrijden met Conserve, tracer of coragen

Kastanjemineermot
Witziekte

Bij bladvlekkenziekte komen er kleine roodbruine vlekken op de plant die stelselmatig groter worden. Deze vlekken kunnen omgeven zijn door een gele rand. De vlekken kunnen samenvloeien en zo gaan de bladeren afsterven.

Best kan men hiervoor Ortiva top (9556P/B) gebruiken (10ml/10l)

Witziekte

Ook kan men gebruik maken van het nieuwe product Talendo (11048P/B).

Talendo is een fungicide die lokaal systemisch werkt. Het heeft een nawerking van 4 tot 6 weken en groeit mee met de plant. Talendo kan gebruikt worden als afwisselingsproduct waarbij men al gebruik maakt van traditionele middelen. Talendo creëert een verwarring op de sporen van de witziekte. Hierdoor gaan deze de doelplant niet meer herkennen en kan deze schimmel zich niet meer ontwikkelen. De dosis van dit product is 2,5ml/10l.

Taxuskevers

Op dit moment hebben we op verschillende plaatsen volwassen Taxuskevers kunnen aantreffen.
De aanwezigheid hiervan kun je vaststellen door (snoep-) vraat aan bv Taxus, Osmanthus, Euonymus, Parrotia , enzovoort...

Taxuskever

Meer weten over deze problemen, hun behandeling of een andere vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@disaghorgroup.be of 051 40 31 42

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden om deze aanvraag te behandelen.